%100 Organik Yatak Örtüleri | Ecocotton Yatak Örtüsü

MD News
2 min readNov 17, 2021
%100 Organik Yatak Örtüleri | Ecocotton Yatak Örtüsü
%100 Organik Yatak Örtüleri | Ecocotton Yatak Örtüsü

Organik kumaşlar, yiyecekler, içecekler, giysiler, makyaj ürünleri bilinçli bir toplumun oluşmasıyla günümüzde oldukça rövanştadır. Yatak örtüleri de bu ürünler arasında yer alır. Organik yatak örtüsü modelleri %100 organik ürünlerden ve pamuktan oluşturulmuştur.

Bazı firmalar organik adı altında %25, %50, %75 oranında organik yatak örtüsü satışını yaptığını söylemekte ürün bilgilerinde bu orana yer vermektedir. Yalnız bu oranlar insan sağlığı açısından diğer nevresim takımlarından bir farkı yoktur.

Çünkü ürünün belli bir kısmında organik malzeme diğer kısmında ise kanserojen madde kullanılmış olmaktadır. Sonuçta kimyasal madde yatak örtüsünde yer almış olacaktır. Kanserojen maddeden tamamen kurtulması gerekir az veya çok olması sonucu değiştirmez.

Organik Yatak Örtülerinin Sağlık Açısından Önemi

Sağlığımızı etkileyen birçok ürün varken birde aksesuar olarak kullanılan tekstil ürünlerinde de yer alması insan yaşamının kalitesini daha aşağılara çekmektedir. Ne kadar çok kanserojen maddeden uzak durursak sağlığımıza ve yaşamımıza o kadar katkı sağlarız.

Sağlık dostu olan Ecocotton markası bu anlamda ürettiği ürünlerle ihtiyacımız olan bütün ürünlere bünyesinde yer vermektedir. Bunlardan biri de %100 organik olan yatak örtüleridir. Ecocotton yatak örtüsü boyasından tutun da içinde bulunan ipliğe kadar organiktir.

Organik yatak örtüsüyle istenilen sağlıklı bir yaşam için ilk adımı atabilirsiniz. Zaman içerisinde organik kullanımı arttırarak başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

En Ucuz Organik Yatak Örtülerini Nerden Bulabilirim?

Ekonomik problemler, giderlerin artması derken bireyler sağlığını geri plana atıp kanserojen miktarı çok olan ürünlere yönelmektedir. Fakat yaptığı bu seçimle aslında sağlığını ne derece riske attığını bilmemektedir.

Sağlığın kaybedilmesinden sonra ne para ne de başka bir şeyin önemi kalmamaktadır. Para gelip geçiciyken sağlık için bu söz konusu değildir. Bu yüzden söz konusu sağlık olunca fiyat göz ardı edilmelidir. Organik yatak örtüsü sağlık dostu ürünler arasında olduğu kadar bütçe dostu olan ürünlerde arasındadır.

Bir miktar fiyat farkıyla sağlığınızı korumak aslında mümkündür. Ayrıca normal ve organik yatak örtüleri arasında ciddi rakam farklılıkları bulunmamaktadır. Ama daha hesaplı bir adres arıyorsanız https://www.ecocotton.com.tr/yatak-odasi/yatak-ortusu sitesini ziyaret edebilirsiniz.

--

--